iMMovator.nl

Over Immersive Media

Hoe kun je als mediabedrijf virtual reality gebruiken om een totaalervaring te bieden? Wat hebben deze technologieën te bieden aan mediaformats? Hoe breng je via VR media-ervaringen zo dicht mogelijk bij de consument?

De track Virtual Worlds biedt gericht activiteiten aan die mediabedrijven ondersteunen in het nemen van de juiste beslissingen over VR/AR-technologieën die zij het beste kunnen inzetten. Dit doen wij onder andere door het organiseren van kennisevents, workshops, matchmaking en het oprichten van een fieldlab.

Vanaf september starten we met het eerste Fieldlab Virtual Worlds gericht op het inzetten van VR in cultureel erfgoed (monumenten, musea, archieven). Naast het opzetten van Fieldlabs en het uitschrijven van Challenges, zorgen wij voor andere vormen van matchmaking tussen de al levendige VR-community die Nederland rijk is en potentiële afnemers in de mediasector, maar ook daarbuiten (zorg, toerisme). We starten met het publiceren van een nieuwsbrief, doen interviews met interessante VR-bedrijven, en leggen verbindingen tussen diverse spelers uit de industrie. Daarnaast leggen we connecties met onderwijsinstellingen en onderzoeksinstituten.

Er worden verschillende masterclasses georganiseerd die worden afgestemd op de high level behoeftes van VR-makers. Presentaties over best practices, een masterclass met een internationale VR-goeroe of een technologie-workshop over de nieuwste ontwikkelingen – daar waar de community behoefte aan heeft.

Meedoen?
Wil je op de hoogte gehouden worden van deze activiteiten? Schrijf je dan in voor deze track en laat ons weten wat belangrijk is voor jou!

Deze track is onderdeel van het innovatie programma van iMMovator. Naast Virtual Worlds richt iMMovator zich ook op: Spectacular Live Events, Data4 Media en Business in Media.

Participanten van iMMovator zijn:

Email Googleplus LinkedIn Pagination Pijl Telefoon Twitter checkmark mail