iMMovator.nl
Terug naar het overzicht
12 januari 2018

PODCAST: Hilversum wil met consortium van Media Park naar internationale Media Campus

Business in Media

De gemeente Hilversum werkt aan een consortium voor overname en verdere ontwikkeling van het Media Park. Dat zei wethouder Wimar Jaeger in het programma MediaMatters op New Business Radio. Hij wil van het Media Park een ‘campus’ maken naar het voorbeeld van de High Tech Campus in Eindhoven. Inmiddels is het bureau UNStudio van architect Ben van Berkel in de arm genomen om een schets te maken voor de stedelijke ontwikkeling op en rond het Media Park. Ook is opdracht gegeven voor een onderzoek naar succesvolle campussen zoals die in Eindhoven en Aarhus in Denemarken.

Schets

Begin maart hoopt Jaeger een eerste schets voor de verdere ontwikkeling (“het komt eigenlijk neer op een re-development”) klaar te hebben. Die schets moet als basis dienen voor verdere gesprekken. Volgens de Hilversumse wethouder zijn er vier partijen van belang: de huidige eigenaren van het Media Park, de huidige gebruikers, potentiële investeerders zoals pensioenfondsen, en overheden.

Jaeger zegt dat er voor het totale plan een half miljard nodig is. 200 miljoen voor de overname van het Media Park, 100 miljoen voor het vernieuwen en beter maken van het park en 200 miljoen voor nieuwe investeringen. De wethouder vindt dat er onder meer een onderwijsinstelling moet komen, ruimere mogelijkheden voor starters en een restaurant en hotel.

Diversiteit

Want om van het Media Park een ‘Media Campus’ te maken, is in de ogen van Jaeger nodig dat er diversiteit is van activiteiten. “Dus niet alleen werken, maar ook leren, evenementen en wonen. En dan bedoel ik geen nieuwe Vinex-wijk, maar bijvoorbeeld tijdelijke huisvesting voor studenten.”

Luister hieronder naar het complete interview met Wimar Jaeger.

Terug naar het overzicht

Participanten van iMMovator zijn:

Email Googleplus LinkedIn Pagination Pijl Telefoon Twitter checkmark mail