iMMovator.nl
Terug naar het overzicht
25 september 2017

EVENT: Cross Media Café: Wat doet de jeugd?

Business in Media

Op dinsdag 31 oktober van 14:00-17:00 uur organiseert iMMovator in samenwerking met Beeld en Geluid een Cross Media Café met het thema: ‘Wat doet de jeugd’.
Het Cross Media Cafe zal specifiek ingaan op mediagebruik door jeugd en jongeren en nieuwe initiatieven om hen te bereiken. Van vloggers tot instagrammers en van omroepen tot uitgevers: hoe ontwikkelt het media gebruik zich? Welke innovaties zien we in de markt, die specifiek relevant zijn voor deze groep?

Om 15.30 is er een speciale vertoning van Tagged, een film over een meisje van 14 en haar smart-phone, gemaakt door VERTOV. Deze is voor iedereen met interesse te bezoeken (geen registratie noodzakelijk).

Programma

12.30 Sneak Preview van Nieuws of Nonsens, de #Mediamindfuck. Deze expositie opent op 1 november. Maak nu kans op een exclusieve sneak preview en meld je hier aan.

13.30 Ontvangst

14.00-15.15 Onderzoek, omroep, uitgever, video

  • Video introductie
  • Barbara Schouten, Senior Industry Consultant Media & Entertainment and Technology at GfK
  • Eric van Stade, Algemeen Directeur AVROTROS over de manieren waarop zij als omroep de jeugd proberen te bereiken.
  • Mandy van der Wal, Director OTT bij TMG (Telegraaf Media Groep) over hun online video aanbod.
  • Kenneth Stamp, Storyteller Tradecast

15.15-15.45 Pauze

15:30-15.45 Speciale vertoning van Taggedeen film over een meisje van 14 en haar smart-phone, gemaakt door VERTOV. Deze korte film ging in premiere op het Nederlands Film Festival.​

15.45-17.00 Nieuw formats, nieuwe interacties, nieuwe kanalen

  • Ineke Middag, Head of Museum van Beeld en Geluid, over de nieuwe tentoonstelling Nieuws of Nonsens
  • Martijn Winkler, creative director VERTOV, presenteert Tagged, een film over een meisje van 14 en haar smart-phone. Deze korte film ging in premiere op het Nederlands Film Festival.​
  • Eugene Hendrikx, Founder/CEO of Fantube.me, een site waar je persoonlijke berichten kan bestellen van mensen als Armin van Buuren, Marco Borsato en Dirk Kuyt.​
  • Brigitte Jansen, Projectleider en specialist interactieve presentatievormen Beeld en Geluid over het gebruik van GIFs als uitingsvorm, met als voorbeeld het Beeld en Geluid Giphy kanaal
  • Pim van Valkengoed is de Nederlandse kampioen Hearthstone, een online kaartspel, dat wereldwijd gespeeld wordt. Van Valkengoed heeft zijn eigen kanaal op Twitch, en laat in deze presentatie zien hoe hij Twitch inzet, en hoe hij omgaat met zijn publiek.

Inschrijven

Datum: dinsdag 31 oktober van 14:00-17:00 uur
Locatie: Beeld en Geluid, Media Park
Schrijf je hier in voor dit café!

Tentoonstelling: Nieuws of Nonsens: #demediamindfuck

In de veelheid aan nieuws is het steeds lastiger om feit van fake te onderscheiden. Het is lang niet altijd duidelijk waar informatie vandaan komt, welke krachten het nieuws beïnvloeden of welke journalistieke principes zijn gehanteerd. En met de opkomst van social media wordt het vertrouwen in traditionele nieuwsmedia steeds kleiner en de werking van nieuws steeds ondoorzichtiger.

De tentoonstelling Nieuws of Nonsens neemt bezoekers mee in de werking van nieuwsmedia Ze ontdekken hoe nieuwsmedia werken en hoe zij jouw blik op de wereld beïnvloeden. De tentoonstelling zet je aan het denken over wat media met je doen en wat je eigen rol hierin is. Een must-see voor mediabewuste mensen.

Zien? Maak nu kans op een exclusieve sneak preview op 31 oktober om 12:30 uur,  een dag voor de opening van de tentoonstelling. Meld je hier aan.

Terug naar het overzicht

Participanten van iMMovator zijn:

Email Googleplus LinkedIn Pagination Pijl Telefoon Twitter checkmark mail